Cursus Levensbalans

 

De cursus Levensbalans is bedoeld voor mensen voor wie het gewoon boeiend is om meer te weten over de ontwikkeling van het eigen leven maar zeker ook voor hen die iets in hun leven willen helen en die het eenheidsgevoel in zichzelf willen hervinden.

In deze cursus staat de deelnemer stil bij belangrijke momenten en gebeurtenissen in zijn/haar leven. Met behulp van specifieke opdrachten en oefeningen/meditaties zal de deelnemer zijn levensverhaal ontdekken.

Naast positieve en blijde herinneringen kunnen ook pijnlijke en verdrietige herinneringen naar boven komen. De deelnemer zal ze benoemen en nagaan wat de invloed en betekenis ervan is op zijn/haar leven. Door deze bewustwording kunnen de krachten die in herinneringen verborgen zitten aan de oppervlakte komen. Het eigen leven wordt geordend, er ontstaat een levensverhaal en levenslijn.

De herinneringen kunnen hierdoor op een positieve manier verbonden worden met het eigen leven op dit moment.

De verdieping zal bijdragen aan het ontwikkelen van meer vertrouwen in het eigen leven. Het verleden kan zelfs ervaren gaan worden als een bron van grote wijsheid.

Het groepsproces maakt het mogelijk om herinneringen te delen en van elkaar te leren.

De cursus omvat 5 tweewekelijkse bijeenkomsten. Het maximum aantal deelnemers bedraagt 8.

De cursus wordt begeleid door Gusta Sieverink-Boland en Henk Linders.

Gusta volgde na haar studie sociale pedagogiek de opleiding Transpersoonlijke Psychotherapie en nam deel aan een tweejarige training  stemexpressie. Momenteel begeleidt ze cursussen rouwverwerking in ’t Groenewold en is werkzaam in haar eigen kleine praktijk voor psychotherapie, rouwbegeleiding en stemexpressie.

Henk was na zijn studie sociologie werkzaam als leidinggevende bij gemeenten, Gewest en GGD. Hij voltooide de tweejarige opleiding spirituele therapie en volgde o.a. cursussen op het gebied spiritualiteit, persoonlijke mystiek alsmede shiatsu, dans, Reiki, tai chi. Hij begeleidt eveneens al vele jaren groepen rouwverwerking.

Inlichtingen bij Henk Linders tel. 06-23877465

 

 
Gemaakt door Web-id, de vriendelijke professionals.